Napoleon & T-Kex

Napoleon och T-kex

Napoleon & T-Kex av Annika Langa, Natur&Kultur, 2012

Det här var en rolig och spännande bok. Napoleon, kallad Nappe, bor i Abborrträsk och är 11 år, skall fylla 12. Tyvärr måste han spela fotboll så att det går att få ihop ett lag i byn men mest gillar han att läsa om utrotningshotade djur. Förmodligen tycker alla att han är en nörd och han tror att det är tur att han bor i en by är man inte kan välja bland alltför många vänner. Bästa vännerna Anders och Khaya går också i samma klass.

Staffan Bolinder och Sirob Svensk är monsterjägare men utger sig för att vara forskare som försöker kartlägga Storsjöodjuret i Östersund. I själva verket skall de döda mamman och stjäla ungen som skall säljas dyrt. Kallblodigt gör de det, men tack vare att Sirob inte är 100% hängiven monsterjägare lyckas ungen fly- flyga iväg.

Boris som bor utanför Abborrträsk får syn på en ”säl” i Ångermanälven och så är jakten i gång. Nappe, Anders och Khaya hittar ”sälen” och gömmer den med hjälp av Boris. Staffan och Sirob är dem i hälarna och snart skall skolan börja.

Spännande och rolig bok med ett språk som flyter på bra och känns naturligt. Boken har ett enkelt persongalleri och en karta samt är lite illustrerad. Bra typsnitt och korta kapitel gör att denna bok passar bra från 9 år ålder.

4:a / Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s