Som om jag frågat

Som om jag frågat

Som om jag frågat av Johanna Lindbäck, Rabén & Sjögren, 2012

Fantastiskt trevlig läsning med personer man kommer ihåg långt efter man slutat läsa boken och ett språk som verkar trovärdigt- mina två tonåringar låter precis så här.

John går i nian och bästa vännerna har blivit ihop och han känner sig övergiven. Dessutom väntar han på att föräldrarna skall säga att de skall skiljas…tror de inte att han märkt att nått är på gång, han är ju inte fem år längre. Barndomsvännen Saga blir ihop med bästa vännen Lukas och alla tre tycker att det jobbigt och går som katten kring het gröt- tysta. Line tar kontakt med John och tycke uppstår och då blir Saga ännu mer sur. Alla klasskompisar tycker det är underligt, att alla är sura på varandra.

Luleå beskrivs på ett bra sätt och jag känner igen mig i stan. Att pappan och mamman är osäkra på framtiden förstår man då de både är arga och ledsna och fundersamma. John målar fan på väggen och konfronterar dem- bra! Sagas mamma låter Saga och John konfronteras och reda ut- bra! Norrlänningar börjar prata…det är aldrig för sent.

Jättebra bok att läsa på högstadiet.

Rekommenderas från 13 år.

Klar 4:a

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s