Räcker det om jag älskar dig?

Räcker det om jag älskar dig? Av Katarina von Bredow, Raben & Sjögren, 2006

Fanny som är 19 år är ihop med Johan och har så varit i snart ett år. Fanny bor ännu hemma men vill flytta ihop med Johan och visar en lägenhetsannons som får Johan att tveka och Fanny att fundera. Vad vill han? När bästisen Alexandra inte kan hänga med en lördag, som vanligt, ringer hon Johan men han skall till Zack. Men när Fanny ringen dit, är inte Johan där…

Mamman som lever själv med Fanny sedan 15 år tillbaka dricker för mycket och en dag hittar Fanny henne på golvet livlös och ringer 112. Alkoholförgiftning…

SO-läraren Finn hjälper Fanny med att komma i kontakt med AA och en kvinna som kan stöda dem i livet efter sjukhuset och där går de bägge över gränsen två gånger. Första och sista.

Boken utspelar sig under sista terminen i trean på gymnasiet nära vuxenvärlden. Fanny tvingas vara mamma åt sin mamma och gör det bra, hon dumpar sin pojkvän, ligger med SO-läraren och känner att allt börjar på nytt, nu.

Ingen speciell läsupplevelse, blir lite upprepning av Bara inte du. Här är det Fannys pojkvän som strular med en av Fannys kompisar … men det var bra att Fanny fattade besluten om att göra slut, både med pojkvän och lärare och visade sig vara den vuxne i situationen. Hon kommer att klara sig bra!

Boken får en 3:a då en av de största hemligheterna beskrivs på ett bra sätt: Kvinnor som dricker för mycket.

/ Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s