Min kompis Kalle-Hans

Min kompis Kalle-Hans ( En bok för 1-101-åringar) av Lars Lindblad med teckningar av Ragnar Gomer, 2012

Köpte denna bok av författaren själv på bokmässan i Göteborg. Han berättade att det var den andra boken han sålde av de 100st som han tryckt. Det var stort tyckte jag, fast han var en ganska dålig försäljare. Likaväl uppstod ett köpbegär då jag bläddrade i boken och upptäckte att det kunde varit bilder tagna ur min egen barndom.

Kalle-Hans är en låtsaskompis som plötsligt en dag hoppar in i sandlådan. Kalle-Hans är med överallt, han är modig och inte rädd, dessutom kan han simma.

Är Kalle-Hans en sorts skyddsängel?

Läste boken Valkyriorna av Coelho där det berättades att de allra flesta människorna har träffat sin skyddsängel då de var små. Ofta i form av, just, osynliga kompisar. Änglarna tar den form vi vill att de skall ha så att vi inte blir rädda för dem. Tyvärr är det ju inte helt accepterat att ha låtsaskompisar då man blir äldre och man avskärmar sig från ängeln, som lite förvirrat återgår till himlen.  Vill man, när man blir äldre återknyta kontakten så gäller det att öva kanalisering…så att ängeln hittar tillbaka.

Visst skulle det kunna vara så? Att det är skyddsänglar. För de skyddar mot ensamhet och de ger mod.

Jag tror Kalle- Hans är en skyddsängel och boken får en stark 3:a för alla fina bilder från tidigt 60-tal, skulle jag tippa.

Hoppas att Lars får sina böcker sålda!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s