Vampyrater- Havets Demoner

Havets demoner (Vampyrater 1) av Justin Somper, Damm förlag, 2007

Handlingen utspelar sig 500 år i framtiden och tvillingarna Grace och Connor blir föräldralösa då deras far dör. Dessvärre är han skuldsatt upp över öronen så det blir inget kvar till barnen. Barnhemmet eller bli adopterade av bankiren- inget att välja bland tycker barnen som rymmer till sjöss i pappans båt. Pappan jobbade som fyrvaktare och barnen har vuxit upp i fyren med en massa berättelser från förr.

Det blir storm och båten kapsejsar och barnen skiljs åt. Bägge räddas dock men av två av varandra okända skepp. Connor hamnar hos Piraterna under ledning av Kapten Wrathe och Garce hos Vampyraterna som leds av den gåtfulle vampyratkaptenen.

Kapten Wrathe påminner om Kapten Jack Sparrow och det är lite störande, men boken är bra och spännande. Garce kan inte göra som hon blir tillsagd ”för sitt eget bästa” utan utmanar ödet på många sätt. Parallellt får vi följa tvillingarna kamp på sina respektive skepp för att återförenas…för naturligtvis gör dom det.

Klar 3:a / Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s