Ficktjuvens spöke

Ficktjuvens spöke av Catherine Fisher, Argasso, 2010

Sarahs mamma och Matts pappa har gift sig och nu bor de alla i Sarahs hus. Det är inte konfliktfritt, Sarah tycker om att mamma gillar Gareth, men, that´s it. Mamman är konstnär och under en utställning tittar Sarah lite närmare på en av bilderna som föreställer huset där de bor, fast förr i tiden. Ett stort träd finns där och visst är det något som blänker där bland grenarna?

På natten växer ett träd upp i rummet och ett silverskrin blir synligt. Hitta nyckeln, hör hon en pojke som säger.

Matt har också sett detta och börjar ställa frågor. Men Sarah bara fräser åt honom. Hos en antikhandlare söker Sarah hjälp med att hitta nyckeln…men antikhandlaren blir rädd och vill istället köpa skrinet. Sarah går till låssmeden i stället och där går det bättre, men vad gör Matt på Antikaffären?

Nu börjar det bli lite skumt. Då hon skall öppna skrinet går det ändå inte för Matt har bytt ut den och får nu en hel del att förklara. Vad finns i skrinet och varför får inte Sarah öppna det själv. Antikhandlaren har svaret. Nu är det samarbete som gäller. Med Matt!

Lättläst och kort berättelse med kärnfullt och bra innehåll. Spänningen vrids upp efter hand och denna bok skulle kunna fungera som högläsning i klassen, typ år 7.

3:a / Maria E

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s