Eddie Bolander och jag

Eddie Bolander & jag av Bo R Holmberg och Katarina Strömgård, Raben&Sjögren, 2005

Lite norrländsk dysterhet och tystnad ligger som en våt filt över denna bok. Jag, är Steve Andersson, och han bor med sin mamma i en lägenhet. Pappan, Eddie, stack för 2950 dagar sedan och nu ringer han…vad skall Steve göra, berätta för mamman? Nej, han väntar med det och berättar när det blir bestämt att de skall träffas i Stockholm.

Steve är 18 år och i allt som han funderar på och gör märks saknaden av pappan. Längtan efter en pappa har varit så stark att han till och med accepterat en del av mammans tappra försök att hitta en ny kärlek. Som läsare får vi ta del av Steves allra djupaste funderingar och drömmar, misslyckanden och framgångar. Väl i Stockholm blir det inte riktigt som förr. Tveksamt bygger de upp förhållandet och tilliten för visst är det tio år som gått, för dem båda. Steve får träffa Eddies nya familj och det var inte så tokigt. Väl tillbaka i Ö-vik får han en hel del att tänka på.

Jag gillar Holmbergs språk denna gång, inte så lillgammalt som i Ristaren utan lugnare på något sätt. Steve framstår också som en mjukis, fast ändå inte…men vem tar en sexpack 3,5 upp på Åsberget och delar med en kompis? Hur gulligt som helst.

Jag gillar Steve (som uttalas som det stavas) och rekommenderar boken från 15 år.

3:a/ Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s