Sju jävligt långa dagar

Sju jävligt långa dagar av Jonathan Tropper, Gillaböcker, 2011

Judds pappa dör nästan samtidigt som Judd hittar sin fru i sängen med hans chef. Till råga på allt har pappan fått religiös fnatt och, via rabbinen, kallat till shiva. Shiva betyder sju och då samlas familjen och tar emot sörjande i sitt hem under sju dagar. Sju jävligt långa dagar, visar det sig för syskonen Judd, Paul, Philiph och Wendy. Mamman vill att de aldrig skall lämna huset men för att ”överleva” gör de alla de ibland. Det visar sig att syskonen och mamman behöver detta, för sedan de alla flyttade hemifrån har de ”tappat” varandra. Mycket som legat och fortfarande ligger dolt under ytan tvingas fram, på gott och ont.

Tropper skriver härligt och man ömsom skrattar och nästan gråter sig igenom denna bok som, trots allt det jobbiga, ändå för något bra med sig…inte allt dock, shivastolarna är dåliga! Vi får följa Judd väldigt nära, in på bara skinnet och ibland blir det elektriskt. Hans relation till sin pappa, syskon, goda vännen Penny och sin mamma och mammans nya kärlek.

Pappa älskade oss när vi var små men sen blev vi för komplicerade…pappa älskade oss så länge vi var små är en återkommande bild Judd har av sin far och det känns lite sorgligt.

Klar 3:a / Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s