Ika & Ibsen – Onda ögat

Ika & Ibsen- ONDA ÖGAT av Mikael Engström & Helena Willis, Raben&Sjögren, 2010

Ika och Ibsen skall börja ettan och det är lite nervigt. Ikas lillebroras är superjobbig och föräldrarna bråkar öppet och det är pinsamt. Ibsens föräldrar är sams, men lite egna, och ser gärna att man bryter ”gängse normer” och det är därför Ibsen får rosa skor.

På skolan blir Ibsen direkt mobbad och bråkad med av två treor. Vaktmästaren bygger en evighetsmaskin och föräldrarna bråkar och mobbarna mobbar och fröken är snäll…Det är mycket som pågår i denna bok, nästan för mycket. Jag tycker inte att man riktigt knyter ihop slutet det är mer frågetecken än utropstecken då boken är slut. Ska Ikas föräldrar skiljas? Vad hände med mobbarna? Och vad var det för vits med karaten? Och vad var egentligen onda ögat? Och varför är Leonardo dum mot djur? Och vad var vitsen med de rosa skorna, egentligen? Jag förstår inte… och jag retar mig på att bilderna är alldeles för lika Lasse&Maja bilderna.

Kanske är det kul för 7-9 åringar och som högläsning i klassen där man kan prata om just dessa saker när man läst om det.

Den får 2 av mig / Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s