Karolins lista

Karolins lista av Cecilia Lidbeck, Rabén&Sjögren, 2003

Karolin och Manda går i femman. Karolin tycker Manda är så himla modig, alltid skall hon höras och synas men ändå är de bästisar. Fast visst blir hon störd på det ibland. Och Karolin vill inte vara en mes, hon vill våga, så hon gör en modighetslista. 1- uppträda på julfesten, 2- våga visa öronen, 3- berätta att syfröken är dum, 4- hoppa från femmans trampolin.  Då Christian börjar i klassen lägger hon till 5-berätta för Christian att hon tycker om honom. Men Manda är också förälskad i Christian…

Det är kul att läsa om Karolin, hon känns som jag då jag gick i femman. Tränade toklänge hemma innan jag vågade läsa högt i klassen…och det gick hur bra som helst. För Karolin gick det också bra till slut fast inte var det kul då Manda blev ihop med Christian och Karolin blev riktigt elak.

Jag gillar Lidbecks språk och även denna bok ( liksom Pussar och P.S- mer om den senare) är i dagboksform under en hösttermin. Och visst vågar men bara man vill och inte är så himla rädd över vad andra skall tycka hela tiden.

Stark 3:a / Maria E

Andra boken om Karolin heter Karolins löfte och kom ut 2005.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s