Pussar och P.S

Pussar och P.S av Ingelin Angerborn, Tiden, 2007

Johanna och Emma är två tjejer som går i parallellklasser i femman. Ovetandes om varandra börjar de skriva dagbok den 1 december. I Johannas klass börjar en ny kille som heter Elliot och Johanna blir kär, det blir Emma också. Emma blir vald till Lucia och tycker att det skall bli kul men att vara Lucia blir allt annat än kul och varför går Johanna med Elliot, han är ju ihop med mig, tänker Emma.

Kul bok där vi får följa tjejerna i vartannat kapitel, ensamhet, syskonhat, kärlekspirr, svek, glädje och vänskap. Angerborn får språket att flyta på ett lätt sätt som känns naturligt för en 11-åring.

Skulle med fördel kunna läsas högt i klassen, passar från 10 år.

Klar 3:a / Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s