Finnes: Agnes Önskas: Kille

Finnes: Agnes, Önskas: Kille av Thomas Halling, Alfabeta, 2009

Detta är den tredje avslutande boken om Agnes. Hon har nu en hund, Wilma och hon har en bästis, Adam och nu är det väl bara en kille som saknas, för hon är inte kär i Adam. Näe, han är bara en kompis…jo, kanske lite kär, men bara lite. På en skolutflykt frågar Filip om Agnes vill vara ihop med honom och fast hon inte är kär i Filip svarar hon ja, för att inte vara taskig och nu börjar problemen. Adam blir ledsen och tjejkompisarna måste hon ljuga för och på besök hos Cilla är inget heller lätt, inte som förr i alla fall. Hon ljuger även för Cilla och säger att hon är bästis med Lisa nu. Väl hemma blir det nästan så. Lisa vill gärna vara med Agnes men när Lisa berättar att hon är ihop med Adam blir det bara för mycket…

Lättläst relationsbok i en 11-årings värld. Bli ihop, och inte ihop, bästis eller inte, kär eller inte? Stora frågor att reda ut. Halling gör det på ett bra sätt utan en massa pekpinnar om vad som är rätt eller fel, det lämnar han år läsaren att bestämma. Rekommenderas från 9 år.

Klar 3:a / Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s