Vindarnas ö

Vindarnas ö av Elisabet Nemert, Bonnierförlagen, 2007

En bok som handlar om livet i och runt Medelhavet för 3500år sedan. Sargon vill härska och gör allt vad som står i sin makt för att ta över riket. Han är sjunde sonen så det gäller att övertyga sin far. Dessvärre blir fadern lite rädd över vad han ser i sin son, så han skickar bort Sargon till Egypten för att äkta faraos dotter.

Astrate är en ung kvinna som blivit tagen av ”sjöfolket” och sedan såld som slav och hamnat på samma ställe där Sargon sprider skräck runt om sig.

Sargons resa till Egypten går dessvärre inte som planerat och Astrate kommer till Kreta och lär tjurakrobatik. Sargon möter mycket hat och mycket kärlek på sin färd och lär sig att man kan leda ett folk på olika sätt. Men det är när en dolkstöt till slut gör honom vansinnig över allt dödande och han slänger sig i havet från en hög klippa som hans ”nya” liv börjar.

Boken är fylld av text och mycket känns som utfyllnad även om det är mycket beskrivande. Både personer och omgivningar beskrivs målande och detaljerat men redan från början förstår man hur det kommer att sluta…nästan.

Fin och lagom romantisk, hade tjänat på ett bättre typsnitt. 2:a / Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s