Ensamt vittne

Ensamt Vittne av Emily Pohl-Weary, B Wahlström, 2008

Som dotter till två journalister har Natalie ständigt flyttat runt och bytt skolor. Denna gång är det  Torontos skola Western high som blir hennes mål. Hon hinner inte ens in i skolan då en dörr på glänt får henne att ta en ”genväg” förbi tuffingarna utanför. Hon kommer mitt in i ett överfall och får ringa 112 och räddar på så sätt vaktmästarens liv.

Men det är något skumt som händer på skolan och som ny gäller det att ligga lite lågt. Grannarnas barn går på samma skola och blir ett gott stöd. Idrottssaker försvinner från skolan, klotter sker och ett inbrott på rektorns rum gör att Natalie blir nyfiken på vad det är som händer och varför. Natalie själv verkar vara en stark tjej med egen stil och står för det hon säger. Sanningen skall fram…

OK bok om konsten att komma ny in på skola. Lite torftig i storyn men den fungerar och det verkar som om det skall komma fortsättning men ingen som jag sett ännu. Språket flyter  inte heller på till 100% och känns lite påklistrat.

Passar från 12 år             3:a / Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s