Natthimmel

Natthimmel av Sofia Nordin, Rabén&Sjögren, 2009

Tilda är fjorton år och går i åttan. Hennes bästis har flyttat och Tilda känner sig halv. Hemma är dörrarna till rummen alltid stängda och ingen har ”problem”, inga de delar med sig av i alla fall. Hemma syns varken Tilda eller lillasyster Linnea och syns de, är det för något de gjort aldrig för hur de är. 

I skolan är det svårt att vara rätt, göra rätt, säga rätt och oftast är Tilda väldigt försiktig, ja, nästa rädd bara vid tanken på att göra ”fel”. När Jesper börjar i klassen, tar Tilda mod till sig och sätter sig vid hans bord på en lunch och på så sätt startar en fin vänskap. Jesper är lajvare, precis som hans storasyster Elvira och Tilda hänger på, fast det inte är 100% ”rätt”. Ja, lajvare är ju nördiga…

Maryam är den tjej alla, i klassen, vill vara med men som väljer själv. Nu har hon valt Tilda…eller är det Jesper hon vill åt? Tilda vet inte. Fast hon och Jesper är ju inte ihop, de är bara vänner…eller?

Tycker att detta var en skön bok att läsa, inge sprit, inge sex, inga spyor bara ”vanliga” barn i åttonde klass som är osäkra, förväntansfulla, modiga och iakttagande. Vad kan man ändra på mer än sig själv?

Sofia Nordin skriver på ett sätt som jag trivs med och jag ger boken en stark 3:a / Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s