Cirkeln

Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren, Rabén&Sjögren, 2011

I den lilla bruksorten Engelfors upptäcks ett självmord på skolans toalett. Det är Elias som dött. Alla är förkrossade, varför?

Samtidigt får Vanessa, Minoo, Rebecka, Ida, Anna-Karin och Linnéa olika varsel. Vad har de gemensamt? Ingenting, helst, om de får bestämma själva. Plötsligt en natt blir de sammankallade till Kärrgruvan och sedan är inget sig likt. De tillhör de utvalda och tillsammans skall de kämpa mot det onda. Rebecka är den som verkar ha fått rollen som sammankallande och sammanhållande av gruppen, men alla är inte lika glada i detta. En dag är plötsligt Rebecka borta och då det visar sig att även hon begått ”självmord” genom att hoppa från skolans tak, blir flickorna rädda. Vem står på tur?

Mönsterns bok, ektoplasma, tankeläsning är några av ingredienserna.

Mycket spännande bok om unga kvinnor med oanade krafter. Bra beskrivning av de olika karaktärerna, och skolmiljön. Kärlek, sex och sprit finns också med men det som ändå fastnat mest är hur de kämpar med att inte bry sig, fast de innerst inne vet att de måste -bry sig. De måste samarbeta, fast de inte vill och fast de är så olika som man kan vara, för att stoppa det onda.

Klar 3:a  / Maria Einarsson

Bok två, i serien om tre, heter Eld och kommer ut i april 2012

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s