Djurväktarna x 2

Opal förlags ”Börja Läsa” serie om Djurväktarna som hittills har haft tolv uppdrag.

Djurväktarna 4– Mössen av Gull Åkerblom och Leif E Eriksson, Opal, 2008

Det är sommaren före Anton skall börja ettan och lillebror Leo har fått komma hem från sjukhuset. Anton bor hos Farmor och Farfar och tillsammans med Mira är de Djurväktarna. Men nu skall de rädda en tant från möss, eller vem räddar de? Anton är också lite rädd för att börja stor-skolan i stan. Han vill hellre börja den lilla skolan med Mira…så han rymmer hemifrån på kvällen.

Kul bok där Farmor är den som sågar och bygger råttfällor med barnen.

 

Djurväktarna 11– Små glada fiskar av Gull Åkerblom och Leif E Eriksson, Opal, 2010

Nu går nog Anton i stor-skolan och har nya klasskamrater. Fröken tar med ett gammalt akvarium som skall inredas i klassrummet. Vad skall vara i det? Barnen går till djuraffären och ser alla fångna djur men fröken tröstar med att alla vilda djur inte har det bättre. Men nu skall akvariet inredas- Djurväktare : mot dammen! Spiggar blir det, fast nog tycker klassen att de är grå och tråkiga tills en dag…

Är det ok att göra så här, vet ej…saknar mycket i akvariet men lite pyssligt är det.

Bägge böckerna passar från 7 år

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s