Om du läser det här är det kört

Om du läser det här är det kört! Av Pseudonymous Bosch, Rabén&Sjögren, 2009

Cassandra och Max-Ernest är tillbaka för att slåss mot midnattsolens mästare. En ny kompanjon ansluter till den lilla Terces-klubben, det är Yo-Yoji. Först blir Max-Ernest svartsjuk men sedan inser han att alla kan vara tillsammans och att alla behövs. Författaren pratar ofta till läsaren, utanför själva storyn, och det kan man tycka vad man vill om, det liksom tillför inget. Denna bok är lite rörigare än föregångaren, Namnet på boken är hemligt, och jag känner viss influens från Harry Potter. Istället för ett guldägg som låter under vatten finns här ett ljudprisma som låter då man kastar det i luften. Slutet är på kyrkogården och någon dör.  Ibland har jag lite svårt att hitta den röda tråden. Homunculusen, hur kan man ens hitta på ett sådant namn på något??

Svag 3:a för att den bitvis var mycket underhållande. / Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s