Den sista goda människan

Den sista goda människan av A.J. Kazinski, Forum, 2011

Niels Bentzon är en duktig förhandlare hos polisen som ibland är lite utanför ramen. Han blir tilldelad ett fall där en italiensk polis har börjat notera att det dör många goda människor runt omkring i världen. I sin jakt på att varna goda människor träffar han Hannah Lund som är astrofysiker. Hannah ser en mening i allt och det på ett matematiskt plan. Tillsammans försöker de hitta ett mönster till morden. 36 goda människor skall det finnas i varje generation som väger upp allt det onda och nu håller de sista på att dö…efter ett särskilt mönster. Nu gäller det att varna dem.

A.J Kazinski är en pseudonym för filmaren och författaren Anders RønnowKlarlund och författaren Jacob Weinreich från Danmark. Här har de skapat en trovärdig och spännande story som mycket väl skulle kunna vara sann. Det är korta kapitel (och det gillar jag) omväxlande Niels i Danmark, Tommaso i  Italien, hustrun i Sydafrika och några andra bihistorier som händer. Det enda jag funderade på, mot slutet, var hur det blev med hustrun och är det inte lite väl upplagt för att filmatiseras?

Kanske inget man läser flera gånger men nog tangerar denna en 4:a / Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s