Vilma och Loppan

Silverdelfinen är förlaget Olikas lättlästa serie, dessa tillhör silverdelfinen 2 och har lite längre meningar och text på varje sida, 1 är lättare och 3 är svårare. Jag tycker att böckerna är bra nybörjarläsning och just dessa tar upp olikheter helt avdramatiserat. Vilma sitter i en elrullstol och det är liksom inget konstigt med det. Förlagets strävan är: ”Ut med stereotyper och in med möjligheter”.

Modigt med Vilma och Loppan av Annelie Khayati, Olika förlag, 2011

Just denna dag spelar de boll och bollen far in på arga tantens gård. Den måste hämtas och då kör Vilma fast med hjulen i tantens fina grusgång. Loppan är listig och hjälper henne loss. Men visst får man spela fotboll på grönområdet…det skall Loppan tala om för arga tanten. Nu gäller det att vara modig.

Tillsammans med Vilma och Loppan av Annelie Khayati, Olika förlag, 2011

Vilma har varit sjuk och när hon kommer tillbaka till klassen har Malla börjat vara med Loppan. Malla vet allt om hästar och är bra på att bestämma hästlekar och Vilma känner sig utanför då hon tror att Malla inte tror hon kan något, bara för att hon inte kan hästar. Vilma vill vara med Loppan. Då de skall spela brännboll är Danne inte alls lika bra att slå med Vilma och det går långsamt runt så de blir brända. Skall Loppan och Vilma slå tillsammans nu…?

Starka 3:or, Från 7 år / Maria E

Läs också: Kärlek med Vilma och Loppan av Annelie Khayati, Olika förlag, 2011

Alla böckerna är illustrerade av Mikael Sjömilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s