Andas samma rytm som du

Andas samma rytm som du av Annelis Johansson, Opal, 2011                     

Detta är en lite ungdomligare variant av Vi som aldrig sa hora. Sam och Eva som bott grannar sedan de var små och varit bästisar har nu gått ut nian och betygsvakan blir inte vad någon av dem tänkt. Dagen efter är Eva försvunnen, fast ändå inte, hon undviker Sam.  Ryktet säger att Eva knullade runt på stan med alla som ville och Sam blir förbannad. Men…är det sant det Ville säger? Och var fan är Eva? Och kattfan som stryker runt, vad är det med den?

Boken varvas med tillbakablickar från deras barndom och deras egna observationer av sina föräldrar och Sams letande efter Eva och såsmåningom samtalen med henne.

Som läsare förstår man Sams frustration över saknaden av Eva men inte lika mycket Evas frustration efter betygsvakan. Vid något tillfälle får man intrycket att hon straffar sig själv med att hon inte duger åt Sam för han är för god för henne. Och självklart så tycker hon allt är hennes fel…

Svag 3:a / Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s