Två lättlästa Fantasyböcker

Två lättlästa serier av Jo Salmson, Bonnier Carlsen ”Mer att läsa”, 2010 och 2008

Serierna heter Alamandrarnas Återkomst och är illustrerad av Peter Bergting och Drakriddare illustrerad av Åsa Ekström.

Jag har läst Tam i Drakarnas stad(som är fjärde delen av sex)2010 och tycker att den är mera som ett kapitel i en större bok. Här handlar det om drakar som håller på att dö, men ny-draken måste hittas först.  Många korta kapitel med stor text och många fina illustrationer, i manga stil, gör boken lättläst även för nybörjare och jag fattade snabbt tycke för personerna. Boken har både karta och ett persongalleri om man missat någon del. Rekommenderad från ca 7 år

Jag har läst Silveramuletten(som är andra delen av fem) 2008 och precis som i Drakarnas stad finns många korta kapitel och stor text. Karta och persongalleri är också en gemensam sak. Illustrationerna här är betydligt taffligare och nästa amatörmässiga och det stör mig något. Serien handlar om ett folk som fanns för, alver eller något sådant. Rian, som är tio år och lever med sin farfar, skall hjälpa den att lämna skuggvärlden.  Almandern Elien har visat honom vägen till deras värld. Där har han hittat en amulett som kan förändra livet för han och hans farfar. Rekommenderad från ca 7 år

Jag ger båda böckerna /serierna en 3:a för att jag tror dessa kan locka barn att läsa mer då de är spännande men inte för svåra och långa. / Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s