Dustlands- Blodröd väg

DUSTLANDS, Blodröd väg, av Moira Young, Raben&Sjögren, 2011

Jamen dra på trissor!! En bok på 525 sidor på nästan talspråk. Jag trodde jag skulle bryta ihop i början. Men jag gav inte upp efter första stycket utan läste vidare, vilket var väldigt tur.

Det är svårt att säga om boken är i farmtiden eller i dåtiden.  Men vid ett tillfälle visas en bild på Ludvig IV, Solkungen, och då berättas att han varit död i många hundra år.

Saba, Lugh, Emmi och deras pappa lever avskilt och sköter sig själv men sjön sinar och det blir svarare och svårare att överleva. På våren då Saba och Lugh skall fylla 18 kommer plötsligt fem män och tar honom med sig. Allt berättat ur Sabas synvinkel…man är liksom inne i hennes huvud och ser allt genom hennes ögon.

Livet rämnar, Saba lovar att leta rätt på honom och tar Emmi med till närmsta granne ( En veckas fotmarsch bort). Emmi smiter därifrån och hinner i kapp Saba och tillsammans skall de hitta Lugh. Det är nu det blir spännande, Saba blir tillfångatagen och får slåss i burkamper mot andra unga kvinnor. Emmi slavar på hos de som äger Saba. Hela tiden smider de planer på att fly.

Saba har alltid fått lita till sig själv, men nu måste hon lita på andra, vilket är svårt. Hon träffar på Jack och av någon anledning räddar hon honom från att dö. Nu är de tre och skaran byggs på under färden mot räddandet av Lugh.

Mycket bra och spännande Fantasy passanade från 15 år, jag vet inte om den vunnit på att vara skriven med korrekt språk, kanske. Jag hade lite jobbigt att hitta rytmen.

4:a / Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s