Pojken som sprang bort

Pojken som sprang bort av John Boyne, B Wahlström förlag, 2011

Det som inte syns finns inte måste Noah, som är 8 år, ha tänkt då han en morgon före frukost ger sig av hemifrån. Så småning om blir han hungrig och tänker ta ett äpple men det vill inte trädet. Han kommer till en by och där finns en leksaksaffär, och nu får jag känslan av Alice som faller ner i underjorden då Noah går in i affären. Allt är mycket underligt. Gubben i affären är gammal och oerhört duktig på att snida leksaker.  Under en okänd tid samtalar dem om sina liv och en säregen historia växer fram om vilken pojke det egentligen var som sprang bort.

Boken hade tjänat på ett annat typsnitt och bredare marginaler. Jag kände att det var lite jobbigt att läsa boken.

4:a får den trots allt, för det underfundiga och braiga slutet.

/ Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s