RUM 213

RUM 213 av Ingelin Angerborn, Rabén&Sjögren, 2011

Elvira skall på kollo för första gången och är ganska spänd när hennes mamma skjutsar dit henne… för sent som vanligt. På vägen dit måste mamma på toa och gör ett stopp på en mack och Elvira noterar ett registreringsnummer, RUM 213. Det måste hon berätta för Sibel.

På kollot hamnar hon tillsammans med Meja och Bea i just rum 213…lite underligt. Och mer blir det. Det ena underliga avlöser det andra och anklagelserna flyger högt och lågt då saker försvinner helt oförklarligt. För det kan väl inte vara ett spöke som Bea ser på nätterna, eller?

Jättebra och spännande bok om tre tjejer på kollo. Självklart finns det killar där och visst blir det lite kärlek men ändå är det det rödhåriga spöket som tar mest tid av tjejerna. Angerborn får dialogen att flyta bra och naturligt och berör på ytan bara de olika ”liv” de tre flickorna kommer ifrån. Bara för att man har godislöfte och saknar mobil betyder kanske inte att man måste stjäla. Jag tycker att det ungdomliga pirret i magen finns då de sitter vid lägerelden under en filt och håller handen och det känns bra.

Klar 3:a, rekommenderas från 10 år

/ Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s