Destination: Känslornas arena

Destination: Känslornas arena av Lena Callne, PUF förlag, 2010

Jag vet inte vad jag skall tycka, riktigt, men första intrycket är att det är för mycket bröd-text. Less is moore kan kanske vara något att arbeta för. Jag tycker att Lena Callne är fantastisk radioprofil och otroligt bra på att intervjua människor men att skriva är kanske inte hennes starka sida. Jag stör mig också på att sidlayouten ser ut som kopierade A4 sidor och saknar snygg kapitelindelning.

Vad handlar boken om då? Kerstin som jobbar på en reklambyrå och där har man som fredagsnöje att leta fram den sämsta sloganen eller annons för att på så sätt locka kollegorna till skratt. Kristins sätt att leta är att ur Alfapetlådan ta 15 bokstäver och försöka bilda två kommunnamn och sedan leta på deras hemsidor, inkl länkar, efter ”floppar”.

Orten som blev utvald var en småstad i norra Sverige med en nybyggd arena med en slogan: ”Upplev glädje, lycka, lättnad, förtvivlan, extas och många andra känslolägen på Sveriges mest exotiska arena”. Är inte den bäst!? Dit måste man kanske åka tycker kollegorna och Kristin gör slag i saken. Jag saknar alla ortnamn. Var bor Kristin, vart åker hon, var är hon? Orter som Paris och New York nämns men är det till Boden hon kommer, för att söka svar på sina frågor och vilka är dessa?? Boken spretar och jag fick kämpa mig framåt. Ibland briljerar Callne men det är alltför sällan.

2:a, lite svag , blir betyget denna gång

/ Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s