Lilly Kuvare

Lilly Kuvare och Smoltunas skatt av Natalie Jane Prior, B Wahlströms, 2009

Lilly Kuvare och fyren på Skellig Mor av Natalie Jane Prior, B Wahlström, 2009

Detta är tredje och fjärde boken om Lilly Kuvare, de två första heter Lilly Kuvare i drakens gap och Lilly Kuvare och den blå liljan.

Lilly är en nyfiken tjej och, i rakt nedstigande led, en äkta drakdräpare. Det kan man se på drakfjället som Lilly har på armbågen och varnar henne för äventyr och farligheter, inte för att hon tar så hårt på det men visst sticket det till i armbågen då hon snubblar med foten i ett konstigt hål i marken.

Vid en närmare titt ser hon en pojke långt ner och han ser henne. Nu börjar äventyret som innehåller tidsresa, drakar, nästan ond bråd död och skatter. Lilly hamnar 200 år bakåt i tiden och träffar bla sin mormorsmormorsmor som sägs spöka på Smoltunas slott i nutid, men hon har hittat Ögonstenen som gör det möjligt att resa i tiden. Dessvärre krävs det lite magi för att hamna där man vill.

I Bok fyra skall Lilly rädda Askrike och tillsammans med Drottningdraken hoppas hon kunna hitta en magisk bok att söka hjälp från. Mycket magi och spänning.

Hade Lilly böckerna funnits då jag var barn hade jag nog slukat dessa på löpande band för jag tycker hon är en kul och modig tjej . Hon behandlar både folk och drakar väl och får därför många vänner.  

Klara 3:or, rekommenderas 8-12 år.

/ Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s