Flickan utan minne

Flickan utan minne av Petter Lidbeck, Tiden, 2004

”Här kan du inte ligga” var de första ord hon hörde då hon vaknade på bänken i parken. Grönsakshandlaren ringer polisen som kör henne till sjukhus för observation. Själv minns hon inget, inte sitt namn, inte var hon bor eller varför hon var i parken. En journalist lägger ut en efterlysning i dagstidningen och dagen efter kommer mamman och hämtar Lisa. Men var det mamman och heter hon verkligen Lisa?

Väl hemma känner Lisa inte igen sig, inget känns bekant och hon börjar känna obehag. På sjukhuset är man lite bekymrad, Lotta, som tog emot flickan, undrar vem som hämtade flickan utan minne och journalisten får ett sluddrigt samtal och själv försöker Lisa rymma men blir nästa påkörd av en bil…och får minnet tillbaka och då börjar det bli spännande.

Välskriven rysare för barn med en story som mycket väl skulle kunna hända. Min dotter läste den då hon var 11 och tyckte den var jättebra.

Detta kan vara en högläsningsbok för en 3-4 klass.

Klar 3:a , rekommenderas från 9 år / Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s