Tove Jansson- Född för 100 år sedan

Tove Jansson, mycket mer än Mumin av Christina Björk, Bilda förlag, 2003

Är man det minsta intresserad av Mumin så är denna bok ett måste.

Här finns allt, början mitten och slutet och boken känns fullkomlig. Naturligtvis förstår jag att många detaljer med största säkerhet saknas men jag saknar inget. Tankarna om, och inspirationen omkring och i Mumindalen är underbara och figurerna som bor finns där av en anledning, inget är en slump. Men det finns så mycket mer än Mumin i denna bok, som titeln också säger, och jag blir överraskad många gånger. Björk är varsam med allt och illustrationerna är många och jag blir mer och mer fascinerad av Tove Jansson, vilken människa, vilken konstnär och vilken livsnjutare. Mängder av brev finns med mellan Jansson och förläggare, vänner och beundrare.

Jättefin presentbok till Muminälskare eller bara en bok med rikt innehåll för att njuta av själv.

Klar 4:a  / Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s