Molly Moons fantastiska bok om hypnos

Molly Moons fantastiska bok om hypnos av Georgia Byng, Richters, 2003

Den 10-åriga barnhemsflickan Molly är ingen speciell person alls och när bästa vännen, Rocky, till och med tycker att han blir illa omtyckt av andra och eländigt behandlad då han är med Molly blir hon fundersam, är det verkligen så? Molly vet inte riktigt vad hon skall göra ensam och smyger iväg till biblioteket för att se om Rocky finns där, be om ursäkt och förbättra sig kan man ju alltid göra, tänker hon. Men hon hittar inte Rocky utan överhör ett samtal om en bok om hypnos som borde stått på hylla H men inte gör det. Boken står istället på hylla Y som i ypnos och precis där Molly sitter…hon stjäl boken, inget kan bli värre. Jo, Rocky blir adopterad av ett amerikanskt par och far innan de hinner bli sams.

Molly får stor nytta av de egenskaper som de andra barnen hånat henne för, ”sömnpillret” och ”onda ögat”. Med sin släpiga röst och sina förtrollande ögon tränar hon hypnos på hunden Petula. Nu börjar en plan att ta form. Men en annan person är också på jakt efter boken. Med nyvunna kunskaper deltar Molly i en talangtävling och vinner 3000 pund. Mot USA!!

Lättläst och rolig bok om hur man kan påverka sitt eget liv, med eller utan hypnos. Några rejäla etik och moralfrågor kan alltid diskuteras och denna bok kan fungera som högläsnings bok i klassen.

Rekommenderad från 9 år.

Klar 3:a / Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s