Dandy

  Dandy av Andreas Carlsson, Norstedts, 2010

Andrew Drakes värld rasar då hans far grips i en razzia i hemmet och Andrew placeras på ett barnhem. Andrew är då 10 år. Pappan fängslas och Andrew tror att han är död eller inte bryr sig om honom då han inte, på över 8 år, hör av sig.

Då Andrew fyllt 18 släpps han ut från barnhemmet och drar på vinst och förlust till Platinum City för att följa sina drömmar om att sjunga. ”IF YOU CAN DREAM IT. YOU CAN BE IT…” Han kommer i kontakt med gatumusiker och ber att få sjunga med dem och efter det är den uppåtgående spiralen i gång och Dandy är ”född”.

Självklart är boken och framgången kantad av lycka, korruption, svek, droger och lögner men också av kärlek, både nyfunnen och gammal, som sedan gör Andrew till en hel person igen.

Den allvetande berättaren lotsar oss fram till de olika karaktärerna och tidigt ser man vad som komma skall. Inga överraskningar finns i boken som trots det är avslappnande läsning. Det är fina illustrationer i mittuppslaget- nästan som konstverk.

Det var bara ett ordval som kändes malplacerat och det var precis när Andrew kommer till Platinum City för första gången och ”Det blinkade, tutade och levde rövare runt omkring honom”. Vem säger ”leva rövare” nu för tiden? 🙂

3:a / Maria E

2 svar till “Dandy

  1. Sorry. The Dandy Story is written by Jazan Wild. Andreas Carlsson hired Wild to write the story and then made himself the Author. Unethical and wrong. The court case is now before the US Federal Courts.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s