En dag till skänks

En dag till skänks av Anna Gavalda, Bonnier pocket, 2011

Två syrror och en brorsa strålar samman på ett bröllop. Bröllopet är stelt och konstlat och ingen är sig själv, riktigt. Fjärde syskonet, en bror, saknas och plötsligt säger Simon, kan vi inte bara sticka till Vincent och strunta i detta bröllop? Va? Nu? Svarar syrrorna. Ja varför inte och sedan far de, utan anhöriga, utan barn, hela vägen till Vincent som jobbar som guide på ett slott.

En dag var de bara sig själva med sina syskon, samma snack som vid 10 år, 15 år , 20 år, vilka böcker man läst, vilken musik och gamla minnen. Alla vet de att vardagen finns där och allvar och ansvar men nu är de bara dem själva.

Jag ger mig inte, Gavalda måste skriva nått bra igen, nu har hon gjort det. En liten munsbit av lycka. Denna bok hade kunnat få vara tjockare och mer fyllig. Nu känner jag igen Anna Gavalda från ”Tillsammans är man mindre ensam” och språket flyter bra och jag får en skön känsla då jag läser boken. Inte blev allt som man tänkt då man var liten och som man trodde att man ville ha, men visst kunde det ha blivit värre. Jag hoppas att man inte förlorat för mycket av sig själv på resan mot vuxenheten.

Klar 4:a  / Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s