Bad Boy

Bad boy av Peter Robinson, minotaur, 2010,

Alan Banks är på semester i USA och i hans frånvaro fårAnnie Cabbot ta emot en av Banks gamla grannar, Judith, som hittat en pistol i tonårsdotterns rum och frågar nu polisen vad hon skall göra.

Det hela urartar sig och Judits man, Patric, dör och Erin häktas och Tracy Banks, Alans dotter, sticker och berättar för Erins kille, Jaff, vad som hänt. Tracy hjälper Jaff med tillflyktsort- pappas hus på landet. Givetvis hittar Jaff papper på att han är kriminalare och det är nu cirkusen drar i gång. Jaff som är snygg, belevad, vältalig visar nu sitt rätta jag, skjuter Annie Cabbot och tar med Tracy på en flykt undan polisen och de som han stulit knark och pengar ifrån.

Bitvis är boken riktigt bra men mest känns det som att många sidor är utfyllnad. Robinson gör inga överraskande vinklingar i denna bok utan allt flyter som på, lagomt segt.  Kanske utspelar sig boken under en vecka, kanske mer eller mindre, lite svårt att veta men tempot är lågt och jag tycker inte att tortyrscenerna passar in i boken över huvud taget, men, men…Omväxlande följer vi Banks och Jaff  till det oundvikliga mötet.

Detta är den 10:e boken jag läser om/med Alan Banks och han känns mysig och lite lik Kommissarien Morse som Colin Dexter skriver om. Kanske Banks håller på att bli kär igen eller så kanske han återupptar kontakten med Annie, vem vet. Men, jag skulle dock råda Robinson att hellre göra en bok färre än fler med tunn story som denna.

Knapp 2:a / Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s