Sloane Sisters

Sloane Sisters av Anna Carey, Bonnier Carlsen, 2009

Hela boken är som ett manuskript till en amerikansk tonårssåpa på TV. Cate och Andie Sloane tvingas att bli syskon med Stella och Lola Childs då deras föräldrar skall gifta sig. Storasyrrorna är 14 och småsyrrorna är 12. Pengar är inga problem då den rika Manhattanpappan träffar topmodell-mamman. Kan de bli en stor och lycklig familj??

Oh my Good, Oh my Good, Oh my Good! Jag har aldrig läst så många märkesnamn som i denna bok och jag förstår nu att det är jätteviktigt att ha rätt Jimmy Sho sko eller Pradaväska eller Gucci, Donna Karen, Armani nånting…helt otroligt ytligt. ”Förlåt, vi går och shoppar, jag bjuder” är en av kommentarerna. Skitsnack och backstabbing på låg nivå. Så fort ett klädesplagg nämns är den med ett märkesförnamn. Yta och utseende är allt som räknas i deras tonårsvärld, aldrig räknas pengar, för det finns i överflöd.

Språket är tonårigt på ett ”Oh my Good”- sätt och känns konstlat (kanske är detta underlag för en skolteater-då funkar det nog) och omoget. Rek. Från 12år

1:a ger jag denna bok, En bok att klara sig utan och del två
”Coolast Vinner” hoppar jag också över

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s