Hitta Felix

Hitta Felix av Kristina Sjögren, Eriksson & Lindgren, 2008

Vad gör man när ingen bryr sig i vad man själv tycker,
tänker och känner? Man sticker! Det är precis vad Felix gör den dag han fyller 18 år, han sticker. Han tömmer bankkontot med pengarna efter sin pappa som dog för några år sedan, that´s it. Mamma och lillasyster Filippa (Flipp) är som stora frågetecken. De letar länge efter honom och genom en firma får de reda på att han lever men inte vill bli hittad.
Varför stack han? Han hade det väl bra? Frågorna hopar sig och när mamma slutar leta så tar Flipp över, någon måste ju leta, någon måste bry sig. Mamma letade på kväll och natt så jag letar på dagen, tänker Flipp och ber bästa vännen säga att hon har vattkoppor. Parallellt med letandet träffar de Felix bästa vän och Felix dramalärare. De frågar sig om de verkligen känner Felix alls. Flipp tänker tillbaka på stunder då Felix ställt upp för henne och hittar många men få, där hon själv ställt upp på honom, var det så?

För Flipp håller letandet efter Felix på att få ett tragiskt slut och hon blir sängliggande länge. Men Felix är myndig och han får göra som han vill, hur illa vi än tycker om det, gilla läget…inte alltid så lätt.

Boken är lätt att läsa och tankar och känslor är lätta att
ta till sig och fast man aldrig träffar Felix annat än genom Flipps tankar( utöver en kort stund i början) så förstår man hans frustration av att aldrig vara bra nog, alltid göra fel val, i föräldrarnas ögon, inte få uppskattning för det man älskar att göra och då är det bara att sticka! Man kan inte förändra någon annan, man kan bara förändra sig själv.

3:a ger jag boken, jag saknar Felix i denna bok, han hade
kunnat få ha en parallellhandling som aldrig mött den första, typ ”Sliding Doors”. Rek från 12 år   / Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s