Vi som aldrig sa hora

Vi som aldrig sa hora av Ronnie Sandahl, W&W,2007

”Snälla flickor kommer till himlen, andra kommer hur långt som helst” var en titel på en bok eller ett inlägg för många år sedan, typ 20. Kommer inte ihåg längre. Sandahls bok påminde mig om det temat: ”Snälla pojkar tröstar och tar hand om flickor medan andra får ligga med dem”

Hannes, som är en av tre huvudpersoner i boken, känner mycket. Han är kär i Jessica som blir så full och inte vet vad hon gör. Men det vet Hannes, och han utnyttjar henne inte i den situationen. Han blir kär i Wilma som bara vill ha sex, ingen kärlek. Hannes känner sig misslyckad många gånger bara för att han känner, och känner efter.

Krille får aldrig ligga för han är för fet, han vet allt det där han borde göra men ändå inte gör, motion och diet, det blir pizza och öl. Äta, gör att sorgen efter pappan inte gör lika ont.

Frippe känner inte alls utan bara gör eller kör, rättare sagt. Han tackar, till exempel,  inte nej när Wilma drar in honom på toaletten fast det är Hannes som är med henne på samma fest.

Mycket sexprat och fylla fyller deras vardag och det är inte bara snack om man får tro författaren. De bor i en liten stad där alla känner alla men ändå är det dit man återvänder efter en tur i storstan. Jag tycker att boken är ganska tunn men ändå vill man läsa till slutet, fast hur slutar den? Tar han livet av sig eller blir han knuffad eller vad?

2:a blir det för att jag lockades att läsa och precis som många andra ungdomsskildringar är det lite ytligt. Hade författaren bara lagt till några sidor i personbeskrivningarna hade den fått en 3:a. Rekommenderad fr 15 år

MEN:

Det skulle vara kul om Sandahl skriver en roman till om dessa killar, fast 20 år senare, skulle inte förvåna mig om det är på detta viset då:

Hannes är trygg i sin tillvaro, gift med Anna och har tre barn, bor kvar i hemorten och jobbar som lärare.

Krille har träffat en kvinna på ”äldre” dar sedan han börjat med att promenera mycket och lagt alla problem med vikten bakom sig Han jobbar som personlig assistent för ungdomar med övervikt.

Frippe, är numera singel, han har 3 ganska misslyckade förhållanden bakom sig och två barn med två av kvinnorna. Han ser man ofta ute i vimlet i storstan, ständigt på jakt. Han hankar sig fram på ströjobb lite här och där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s