Ett litet snedsprång

Ett litet snedsprång av Denise Rudberg, Norstedts, 2010

Med ett oerhört gott öga för detaljer blir man liksom indragen i Rudbergs berättelse. Det är Marianne, änka med tre vuxna barn och åklagarsekreterare. Det är Torsten, frånskild med tonårsson och kriminalare och sedan är det Augustin en lillgammal partner till Torsten som kompletterar Torsten, till trots. Tillsammans blir de indragna i en trafikolycka som senare visar sig vara ett mord. Rudbergs beskrivningar av människor och miljöer överstiger mycket som jag läst och det är lätt att förstå och gilla karaktärerna.

Miljön i denna bok är Djursholm, överklass och hemmafruar med män som skall förverkliga sig själv. Alla har ”I-landsproblem” i större eller mindre utsträckning och i just det har jag svårt att känna igen mig. Kriminaldramat varvas med att det läcker ut hemligheter från avdelningen, alkoholiserad kollega, dotter som separerar mm och vardagen är precis lika komplex som i verkligheten.

Som helhet är boken klart läsvärd och jag ser fram emot nästa bok om Torsten Ehn, Marianne Jidhoff och Augustin Madrid.

3:a  / Maria E

Ett svar till “Ett litet snedsprång

  1. Helt OK bok, rekommenderar den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s