Bakom ridån

Bakom ridån av Peter Abrahams, Bonnier Carlsen, 2006

Andra boken om Echo Falls, den första heter Spela död och tredje boken heter I mörka skogen,

Ännu ett mysterium från Echo Falls med Ingrid Levin-Hill i huvudrollen. Ingrid är 13 år och älskar att spela teater. Nu över de Trollkarlen från Oz och Ingrid skall spela Dorothy. Få sin fritid spelar hon fotboll för att hon tycker att det är kul, inte för att vinna som hennes pappa verkar tycka att man skall. Brorsan Ty spelar amerikansk fotboll men är inte tillräckligt stor och stark för detta men då finn det typer som säljer piller och när Ingrid ser att Ty har fullt med finnar på ryggen blir hon misstänksam.  Ingrid är vaken och många små detaljer fastnat hos henne och helt plötsligt en morgon blir hon kidnappad…varför kan man fråga sig. Ingrid lyckas emellertid att fly men har svårt att förklara vad som hänt då ingen riktigt tror på henne.

Ingrid är den stora behållningen i boken, hennes tankar i livet är roliga att ta del av och hon har en förmåga att trassla in sig. Vad skulle hennes idol Sherlock Holmes göra i denna situation är en fråg hon ofta ställer och med framgång strukturerar hon ledtrådar. Vem skall man berätta allt för? Mamma, nä, pappa, nä. Farfar, ja. Farfar är också en stjärna…

Klar 4a -lättsam och trevlig bok med spänning från ca 10 år

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s