Vickis vintage butik

Vickis vintage butik, Iasbel Wolff, Bonnierförlagen 2010

Så har jag då läst en vanlig roman…köpte ett”hemligt” paket ur en bokklubb och denna bok kom. I orginal heter den A Vintage Affair och det är lite mer rätt titel än den svenska översättningen ger sken av. Detta är en bok som förvånar mig till det positiva och trots det lama omslaget och den dåliga översättningen av titeln är det en trevlig bok att läsa. Persongalleriet hade kunnat vara lite djupare i karaktärerna men ändå känns de äkta. Bäst gillar jag Dan, livsglad och bekymmersfri. Vicki själv har dåligt samvete för att hon blev i hop med sin bästa väns kille, fast det inte var så och att bästisen sedan gick och dog gjorde inte saken bättre. Mrs Bell skall flytta och vill att Vicki skall ta hand om hennes kläder och sälja dem. Vänskap uppstår och mrs Bell berättar en aldrig tidigare berättad historia från WW2. Vicki hittar kärleken igen, tror hon, men vet inte riktigt hur mannen vill ha det då 16 åriga dottern gör livet till ett helvete för honom. De många sammanhängande berättelserna blir till slut ett slut och känns lite tamt. Fast man anar vartåt det lutar.

Vintage= märkesloppis. Dvs gamla orginalkläder/väskor/skor i ett begagnat men bra skick.

Trevlig bok som omväxling, klar 3:a / Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s