I mörka skogen

Abrahams, Peter  I Mörka skogen, 2008, Bonnier Carlsen

Tredje boken om Echo Falls, de båda tidigare heter Spela död och Bakom Ridån

Ingrid, som är döpt efter Ingrid Bergman, älskar teater och är med i en teateruppsättning som skall spela ”Hans och Greta”. Utöver detta älskar hon Sherlock Holmes, deckaren.

Ingrid bor tillsammans med storebror Ty, hunden Nigel, mamma och pappa. Farfar bor en bit därifrån.

En snöig dag kommer vännen Joey med en present till Ingrid. Ett par röda snöskor och de bestämmer sig för att gå den gamla indianstigen som går över farfars mark. Väl inne på på stigen ser de något som ligger i snön och Ingrid tror att det är farfar som fallit, han är ju ändå 79 år. Det visar sig vara miljöinspektör Harry Thatcher som varit försvunnen sedan några dagar. Han visar sig blivit skjuten av ett prickskyttegevär som användes under WW2 och som Ingrids farfar aldrig riktigt kunnat redogöra för, fanns det kvar eller var det borta? Nu börjar Ingrid samla data och ställer frågor här och där och så småningom ser hon ett mönster och motivet är inte miljöbrott utan är helt klart något som hänt i stilla havet under WW2.

Samtidigt strular pappan med grannfrun, Joey får inte prata med Ingrid för hans pappa är polischef, och då det kan bli fel. Nigel försvinner och en slemmig typ i en mörk bil åker runt på gatorna och tar bilder.

Ingrid är som vilken 13 åring som helst och jag kan känna igen replikerna: ”Varför kan inte Ty göra det?” då hon får en uppgift hemma. Samlandet av fakta och de små iakttagelserna gör detta till en ganska trovärdig bok. Spännande.

Bra deckare för 10-15 åringar,  Klar 3:a  / Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s