Ursäkta att man vill bli lite älskad

                                                                                                 Ursäkta att man vill bli lite älskad, Johanna Thydell, Alfabeta 2010

Nora söker bekräftelse på olika sätt, bland tjejerna genom att hitta på att hon har en kille och  bland killarna genom att bryta arm och snacka fotboll. Nora har en äldre bror som har en kompis som blir kär i Nora men det blir aldrig ömsesidigt. Noras kompis, Lisa, har en kille som heter Jack och när Lisa ”strular runt” med sin killkompis är det Nors som ”tröstar” Jack på en fest. Sedan är kompisskapet mellan Nora och Lisa slut och det är som det hela boken handlar om. Hur skall man vara för att bli älskad och bekräftad, av både killar och kompisar och föräldrar?

 Nora kämpar på. Lång och otymplig, försöker hon på olika sätt att få Lisa tillbaka. Det är väl inte bara mitt fel, inget hände ju, säger Nora, eller gjorde det, tänker hon, och vad var det som hände på balkongen?  Det är väl Jacks fel som har dig som flickvän, om han är med mig på balkongen, jag pratade ju bara med han…

Det är inte lätt att vara tonåring nu och det var det inte på min tid heller, skillnaden är; att det känns verkligen som om det är Nora som skriver och inte en vuxen åskådare. Språket känns ungt och modernt och det är lätt att läsa och följa med i Noras liv och det är en skön känsla, och lite igenkännande.

Min dotter på 12 år tyckte boken var jätte bra och rekommenderar den och det gör jag med.

Klar 4:a / Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s