Under en himmel av glas

Under en himmel av glas, Martin Widmark, Bonnier Carlsen, 2009

 David som är kär i Larissa ( och hon vet om det) får ett stipendie att vara på en forskningsstation norr om Island. Där finns Marinbiologer och andra forskare men mest nyfikna blir de på den 7:evåningen, den de inte kommer in på. Vogoros system äger det hela men vem är Vogoros och var är han?

Rebecca, en av forskarna, upptäcker plötsligt en stor yta med alldeles för varm temperatur för att vara på 400 m djup och blir nyfiken. Då går strömmen, alla får mängder av akuta jobb att lägga in i databaser och deras guide Jurij Androkov beter sig underligt och smyger ombord på en Ubåt.

Larissa smyger efter och David hänger på och nästa stopp blir en värld i havet, likt bilden av Atlantis. Ett mycket annorlunda experiment pågår där sedan 1960-talet visar det sig.

 Boken är lättläst och lagom kärvänlig. Lite spännande blir det då de bägge barnen upptäcks i Subtopia och måste elimineras. Deras DNA är ju varken testad eller godkänd…

Jag gillar David som berättare.

Boken passar bra för 10-12 åringar

 Tidigare titlar av samme författare: Antikvariat Blå Spegeln, 2006, Den trettonde gästen, 2006, Dårarnas ö, 2007, Nåjdens sång, 2008, som fick ”Spårhunden” 2008, det är tidskriften Jurys pris för bästa barn- och ungdomsdeckare.

3:a    / Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s