Jenny S

Jenny S av Denise Rudberg, Albert Bonnier Förlag, 2005. Månpocket 2007.

 Jenny som har haft en trasslig barndom med skilsmässor och bråk lever nu i ett tryggt förhållande med Jocke som hon varit ihop med sedan15 års ålder. Jocke jobbar som polis och är ofta borta, Jenny jobbar på bank i Habo som ligger lite utanför Jönköping.

Hon håller som bäst på att planera en fest för Jocke som fyllt år och bästisen Katta hjälper till, då boken börjar. Festen blir jättebra och Jenny är lycklig och kär i Joakim men måndagen därpå kommer ett brev till henne, daterat fredagen innan. Det är från Jocke och han gör slut.

Krasch!! är vad man kan säga. Jenny släpper allt, fyller bilen med sina prylar och sticker. Jockes sparpengar tar hon med sig och kör till Stockholm och tar in på hotell och grinar…

Brevet sparar hon och läser då hon behöver motivation att gå vidare. Kan man gå vidare? Då det till råga på allt är bästisen Katta som han lämnat henne för.

Inget är lätt men Jenny får ett jobb och träffar vänner hon kan lite på och klipper helt med allt och alla som har med Habo att göra, ända tills den dag då hennes pappa dör i en hjärtattack och hon måste hem…

Detta var inte var någon bok med överraskningar men en trevlig bok att läsa. Trots många tråkigheter där Rudberg inte grottar in sig i detaljer, tack, utan håller sig på ett lagomt plan, känner man att det aldrig blir hopplöst.  Inte heller finns det överdrivet beskrivna sexscener, tack igen, då jag tycker att sådant kan bli malplacerat ibland.

Detta var däremot en bok om en stark tjej som inte låter slås ned av omgivningen. Särskilt inte av Joakims förklaring till varför han lämnat henne. Jenny är den som går vinnande ur alltihopa och känner till och med att hon kan förlåta Katta för hennes svek, men inte Joakim.

Klar 3:a

/ Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s