Afrodite och döden

Afrodite och döden av Ritta Jacobsson, B Wahlströms förlag, 2006

Afrodites klasskompis och granne, Mikaela,  försvinner plötsligt en dag. Till en början tycker de flesta att det är typiskt av henne att göra något sådant bara för att hamna i tidningen. Men Mikaela hittas död efter en vecka. Veckan innan har Linus hund blivit påkörd och det var Afrodite som hittade den då hon var ute ock gick med sin hund.

Mikaela vet att man inte får åka med främmande folk…kan hon blivit påkörd av samma som kört på Linus hund och varför får inte Afrodite hjälpa sin pappa att meka med bilen längre och varför finns det en bit av en billykta med blod på i deras garage? Frågorna är många och tidigt misstänker man både Afrodites egen pappa, grannens styvfar och Linus pappa av olika anledningar.

Skolan pågår samtidigt och Afrodite hinner nästan inte tänka på att hon är plankan i klassen och inte ens har fått mens fast hon går i 8:an. Dessa bekymmer hamnar i skymundan då pappans lögner avlöser varandra och tillslut blir jättestora och dumma. Afrodite hittar en ny vän i Linus och faktiskt fungerar det mellan dem, som kompisar.

Spännande och bra bok, jag känner att jag kan identifiera mig med Afrodite i hennes jakt på sanningen.

4:a ger jag denna bok /  Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s