Twilight x 2

Om jag kunde drömma,2006,  När jag hör din röst, 2007, av Stephanie Meyer. B Wahlströms förlag

Om jag bara kunde förstå varför dessa böcker har blivit en sådan succe? Omöjlig kärlek dubbelt upp. I boken Om jag bara kunde drömma är det Bella och vampyren Edward förhållande och icke förhållande vi följer. Edward som mest verkar nyfiken på Bella för att han inte kan höra hennes tankar. Han kan bara gissa sig till Bellas tankar via de tankar som personer som Bella kommer i kontakt med tänker. Hela Edwards så kallade familj som består av flera olika vapyrer i olika åldrar. Edward själv är över 80 fast ser ut som 17. Familen har på något sätt funnit si till ro i den lilla håla som Forks är bara för att det är den plars i hela landet som har minst soldagar.

När jag hör din röst har Edward lämnat Bella och allt är typ ett vacuum för Bella. Efter att pappan hotat med att skicka henne till mamman tar hon sig i kragen och börjar gå ut. Bella har lovat Edward att inte göra något dumt men givetvis gör hon det. Hon köpet två motorcyklar som Jacob hjälper till med att fixa ihop. Bella hör ofta Edwards röst, särskilt då hon är på väg att göra något dumt…Jacob som är en god vän inledningsvis börjar bete sig lite underligt och då Bella börjar lete och forska mer visar det sig att han är en varulv.

Ur askan i elden.

Jag tycker att språket är nog så torftigt och det lockar mig inte att läsa fler, men jag skall nog göra det då de allra flesta säger att bok 3 och 4 är bättre. Kan så vara, dessa två känns lite som en transportsträcka och en lång bakgrundsförklaring till själva storyn som skall börja i bok 3. Jag tycker också att passionen inte riktigt når fram till läsaren. Bella, däremot, som trotsig tonåring framträder stark och modig, lite för dumdristig ibland och tar nära på livet av sig då hon hoppar utför en klippa med hopp om att Edward skall stoppa/rädda henne men istället är det Jacob som räddar henne och Edward, som dyker upp senare i boken, känner djup tacksamhet. Vampyr och Varulv emellan 🙂

En svag 3:a

/ Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s