Lillmus- Drottning över världen

    

Lillmus- Drottning över världen av Jennifer Holm & Matthew Holm, Damm 2007

En liten tecknad bok som värmer hjärtat med budskapet: Gå inte över ån efter vatten. Lillmus har det egentligen ganska bra, där hon kämpar på i vardagen, fast hon ser det inte alltid och som för de allra flesta verkar gräsmattan grönare hos grannen. Största önskan är att få bli bjuden på Felicias pyamasparty. Lillmus till och med ger Felicia sin uppsats för att få en inbjudan och förväntningarna är höga.

Vad gör man på ett pyamasparty? Vad gör man med en lapp, skickar vidare eller…? Lillmus fantasier är otroligt bra och roligt tecknade och jag förstår precis känslan hos Lillmus då hon öppnar skåpet och det är tomt, ingen inbjudan…

Mycket bra och rolig bok om äkta vänner och vänskap från 5 år…bilderna talar ofta för sig själv.

Klar 4:a

/ Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s