Kära Agnes

Kära Agnes av Håkan Nesser, månpocket 2005

Kort liten bok på 160 sidor där Håkan Nesser återigen varvar nutid med dåtid på ett smakfullt sätt. Själv blir jag inte direkt överraskad av hur hela historien, till slut, slutar.  Barndomsvännerna Agnes och Henny träffas efter 20 år på en begravning. Inget sägs, men Agnes får strax därefter ett brev från Henny och efter ett par brevväxlingar frågar Henny om Agnes kan hjälpa henne med att döda maken David. Han har varit otrogen och måste därför dö. Det tar Agnes några brev och funderingar men till slut så säger hon ja och planer börjar smidas…här tyckte jag att Håkan Nesser var nog så enkel men det är bara 160 sidor, behållningen är egentligen de avsnitt från barndomen som skildras mellan breven.

Klar 3:a

/ Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s