Uppdrag Skyddsängel

Uppdrag skyddsängel av Arto Paasilinna

Hur svårt kan det vara att vara en skyddsängel-  Tänker Sulo Auvinen, som efter sin död får till uppdrag att vakta Aaro Korhonen. Aaro som är caféägare i Helsingfors anar föga att han fått himlens mest otursföljda skyddsängel.  Han kan trots det inte låta bli att märka alla egendomliga saker som sker runt honom. Olyckor, dödsfall och kärlekskranka fruntimmer hotar hela Aaros tillvaro utan att han själv är anledning till något.  Sulo får det hett om vingarna emellanåt och vill nästan säga upp sig. Hur han än beter sig och vad han än gör går det galet och det på Murphys sätt. Det vill säga på värsta tänkbara sätt.

Boken är lättsam och rolig men blir nästan lite för mycket ibland. Klar 3:a i alla fall.

/ Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s