Mystiska Milla x 2

Mystiska Milla och spökskolan – den första sanningen

Av Unni Lindell och Fredrik Skavlan, Lilla Pirat förlaget, 2009

145 sidor och fullproppad med massa roliga och färgglada bilder gör att man blir glad av att läsa denna bok. Milla är lite ostyrig och precis som i så många andra böcker om starka och modiga flickor saknar även Milla sin mamma och sin pappa. Var de är vet inte Milla säkert men eftersom alla spökena bor på ett tyglager kan hon ju blivit en väska eller ett par byxor.

Milla blir ibland påmind av de andra spökbarnen att hon inte har föräldrar och en dag blir Milla så arg att hin knuffar Flinka Fiola över kanten…Fiola blir till en exklusiv väska och hamnar i Paris. Hur Milla, tillsammans med tygfabrikörens son Pinneus, lyckas få henne tillbaka är en fantastisk historia med underbara bilder.

Passar 8-12 åringar.

Mystiska Milla och sjustjärnan -den andra sanningen

Av Unni Lindell och Fredrik Skavlan, Lilla Pirat förlaget, 2009

Denna gång blev jag tyvärr besviken över boken. Trodde att den skulle följa samma tempo…men den blev alldeles för komplicerad att läsa. Det blev som en lektion i naturvetenskap eller liknande och efter ett tag tröttnade jag trots att bilderna är lika roliga som i den föregående boken. Två böcker räcker.

Hur Lundell skall få till 10 böcker i serien är lite oklart.

/ Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s