Slaget om Keladon

Sebastian Darke- Slaget om Keladon

Av Philip Caveney, Bokförlaget Semic, 2009

” Humor, action och äventyr! Den nya supersuccén som har allt!!”

Detta står att läsa på bokens framsida och sådant gör mig genast lite skeptisk…

Sebastian Darke, halvalv, är son till en mycket berömd Narr och när pappan dör skall Sebastian självklart fortsätta i det yrket. Men ingen skrattar åt honom, pauserna ligger fel och allt blir tok. Sebastian ger sig av med pappans kärra och den gamle buffilopen Max. Mot Keladon styr de kosan, där skall han söka jobb på slottet och bli hovnarr.

På vägen dit träffar han på Cornelius, Prinsessan, banditer, lupar och bedragare.

Jo, visst, kan man dra på munnen åt en del, men inte har boken allt…långt ifrån. Men vad den har är bra personbeskrivningar. Det är lätt att se framför sig hur personerna ser ut och hur omgivningen ter sig. Den är också typografiskt trevlig, det är lätt att läsa texten på sidorna och boken är relativt lättläst.

Rekommenderas från 10 år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s